Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Две жертви и петима ранени при стрелба срещу абитуриенти в САЩ

[post-views]
Поне 5-ма души бяха убити при пореден инцидент със стрелба в САЩ

Двама души бяха убити при стрелба срещу абитуриенти в американския щат Вирджиния, съобщиха световните медии, позовавайки се на местната полиция. Трагедията се разиграла в щатската столица Ричмънд след церемония по дипломиране на една от гимназиите в града.

Въоръжен с четири пистолета мъж уби двама души и рани други петима в Ричмънд, щата Вирджиния. Той открил огън срещу тълпа от завършващи и семействата им, излизащи от театъра, в който се е провеждала церемонията по дипломиране на гимназистите.

Извършителят е 19-годишен младеж, който е задържан, съобщават от местната полиция и уточняват, че мотивите му все още се изясняват, но има данни, че е познавал поне един от хората, по които е стрелял. Очаква се заподозреният да бъде обвинен в две убийства от втора степен, като допълнение към други престъпления, заяви пред медиите временният шеф на полицията в Ричмънд Рик Едуардс. Той квалифицира поведението на стрелеца като „отвратително и страхливо“, тъй като по всичко личи, че е имал спор с един единствен човек.

Жертвите на стрелбата са мъже на 18 и 36-годишна възраст. Петимата ранени също са мъже, като един от тях е с опасност за живота. В настъпилата по време на инцидента суматоха е ранено и 9-годишно момиче, намирашо се в автомобил наблизо.

Най-ново

Единична публикация

Избрани