Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Новак Джокович надигра Карен Хачанов и се класира за полуфиналите в Париж

[post-views]
Новак Джокович надигра Карен Хачанов и се класира за полуфиналите в Париж

Новак Джокович продължава успешно похода си към спечелване на рекордна 23 титла от Големия шлем. Сърбинът победи руснака Карен Хачанов с 3:1 сета и достигна своя 12-сти полуфинал на турнира в Париж „Ролан Гарос“

Новак Джокович победи руснака Карен Хачанов с 4:6, 7:6 (0), 6:3, 6:4 за 3 часа и 38 минути на Откритото първенство на Франция. Сърбинът влезе трудно в мача, като бе пробит в петия гейм на първия сет, а след това Хачанов затвърди пробива си и поведе с 4:2. Той задържа аванса и спечели първата част с 6:4.

Във втория сет всеки взимаше подаването си, като се стигна до тайбрек. Притиснатият до стената Джокович обаче извади целия си арсенал от удари и спечели решителната част със 7:0.

Бившият №1 продължи да доминира и затвори третата част с 6:2, като направи пробив при сервиса на руснака в първия и седмия гейм на частта.

Карен Хачанов не се предаде и в четвъртия сет. Въпреки че Новак успя да направи пробив и поведе, руснакът, който е поставен в схемата на турнира под №11, върна пробива и изравни при 4:4. Джокович обаче успя да спечели последните два гейма в сета, както и целия мач.

На полуфиналите на „Ролан Гарос“ Новак Джокович ще играе срещу световния №1 Карлос Алкарас.

Най-ново

Единична публикация

Избрани