Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Риши Сунак за трагедията с яз. „Нова Каховка“: Ново дъно, ако се докаже, че Москва е отговорна

[post-views]
Ударите на САЩ и Великобритания ще намалят възможностите на хусите в Червено море, заяви британският премиер Риши Сунак

Британският премиер Риши Сунак заяви, че Русия ще „стигне ново дъно“, ако се докаже, че Москва е отговорна за разрушаването на стената на язовир „Нова Каховка“ в Украйна.

Сунак, който днес пътува за Вашингтон, заяви пред репортери, че разузнавателните агенции все още не са дали окончателна оценка дали президентът Путин стои зад „ужасяващата атака“ срещу язовира, но ако тя е умишлена това би представлявало най-голямото нападение срещу цивилна инфраструктура в Украйна от началото на войната.

Премиерът допълни, че незабавният отговор на Обединеното кралство на тази атака е да предложи хуманитарна помощ. Сунак посочи, че вече са били заделени средства за финансиране на операциите на ООН и Червения кръст в ситуации като тази, така че тези суми сега могат да бъдат отклонени за справяне с бедствието.

Подобно на срещата на Г-7 преди две седмици в Япония, така и сега въпросът за Украйна и как западните съюзници могат най-добре да подкрепят Киев във войната срещу Русия, ще бъде централна част от дискусиите между лидерите на Обединеното кралство и Съедените щати в Овалния кабинет на Белия дом в четвъртък, коментира Скай нюз.

Медията цитира говорител на Даунинг стриойт, че едно от нещата, които Сунак и Байдън ще обсъдят е как може да се поддържа огромното ниво на глобална подкрепа за Украйна, като същевременно й бъдат предоставени способностите за защита, от които се нуждае, включително противовъздушна отбрана.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани