Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Славия спечели столичното дерби с Локомотив София, но се размина с надеждите си за Европа

[post-views]
Славия спечели столичното дерби с Локомотив София, но се размина с надеждите си за Европа

Славия победи Локомотив София с 2:0 в столичното дерби от последния 35-и кръг в Първа лига. „Белите“ не успяха за си осигурят бараж за участие в Лигата на конференциите, след като в другата среща Арда победи Ботев Пловдив

Славия победи Локомотив София с 2:0 в столичното дерби от последния 35-и кръг в Първа лига. Резервите Владимир Николов и Роберто Райчев отбелязаха победните попадения. Дарко Тасевски изигра последния мач в кариерата си. Преди началото на двубоя той получи статуетка от техническия директор на футболната централа Георги Иванов-Гонзо. В 12-ата минута той бе заменен от Иван Минчев и обра овациите от феновете по трибуните на стадион „Александър Шаламанов“ в София. През първото полувреме до попадение не се стигна. След почивката „белите“ поведоха с 1:0 след гол на резервата Владимир Николов в предпоследната минута на редовното време.

В следващата атака възпитаниците на Ангел Славков удвоиха аванса си. Друга резерва – Роберто Райчев оформи крайния резултат. Така Славия прекъсна серия от четири поредни двубоя без нито един успех. Тимът заема 8-ата позиция в класирането с актив от 58 точки. Локомотив София остава на 9-ото място в подреждането с 42 пункта. Славия не успя да си осигури бараж за участие в Лигата на конференциите, след като в другата среща Арда победи Ботев Пловдив.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани