Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Акула уби руски турист в Египет

[post-views]
Животни се учат едни от други как да нападат хора

Акула уби руски гражданин в египетския град Хургада на Червено море, предават световните медии. По данни на властите атаката е станала в морето край Райския плаж, като в интернет се появиха шокиращи любителски кадри от инцидента. 

Загиналият е мъж около 20 годешен, който според официалната информация е нападнат от тигрова акула докато е плувал в морето. Малко след инцидента животното беше заловено от местни рибари, като в момента се уточнява дали това е акулата убиец.

Заради трагедията Министерството на околната среда на Египет назначи комисия, която да разследва инцидентът и наложи двудневната забрана за плуване, включително гмуркане с шнорхел и всички други водни спортове в района между Гуна на север от Хургада и залива Сома на юг.

Междувременно руския консул в Египет също потвърди, че при атака е загинал руски гражданин, но посочи, че мъжът е живеел в страната, и не бил турист, както беше съобщена по-рано.

Макар и подобни атаки да са рядкост в Червено море, през 2022г в рамките на няколко дни акули убиха двама чуждестранни туристи.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани