Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Яхтата „Христина“ на Аристотел Онасис премина през Коринстския провлак, тайна е кой пътува с нея

[post-views]
Яхтата „Христина“ на Аристотел Онасис премина през Коринстския провлак, тайна е кой пътува с нея

Легендарната яхта „Христина“ на гръцкия милиардер Аристотел Онасис премина през Коринстския провлак и прикова вниманието на стотици хора. Наемът на луксозния плавателен съд е 800 хил. евро на седмица, като се пази в тайна кой пътува с нея.

Стотици гърци и чужденци се събраха на брега, за да видят легендарната „яхта на Онанис“, която днес премина през Коринтския провлак. Собственик на яхтата, носеща името на дъщерята на гръцкия милиардер – Христина, днес е адвокат от Дъблин.

За гърците този кораб е реликва, пътуващ музеи на спомените за величието на Аристотелис Онасис, за печалната съдба на дъщеря му Христина, която я завещава на гръцката държава. След това е купена за милиони и възстановена също за много пари.

На „Христина“ са пътували величия от световен мащаб като Джаки Кенеди, Грета Гарбо, Уинстън Чърчил и много други, докоснали се до лукса от живота на Онасис.

Всичко във вътрешността на яхтата е възстановено в духа на времето на нейното създаване. Яхтата е дълга 99 метра, като в нея има дори басейн, който може да се преобразува в дансинг.

Яхтата „Христина“ носи толкова история на борда, че е несравнима дори с най-модерните и луксозни яхти на съвременните милионери, коментират хора, които са имали щастието само да я разгледат, свидетелства кореспондентът на БНР в Гърция.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани