Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

СКСО с титлата по военен многобой за 2023 г.

[post-views]
СКСО с титлата по военен многобой за 2023 г.

В Шумен се проведе държавният военен шампионат по военен многобой за 2023 г. След дисциплината стрелба с автомат „Калашников“ от три положения начело излезе ефрейтор Ивайло Митев с 14 попадения (1174). Митев е състезател от тима на СВ. След него с по 12 точни изстрела се наредиха трима състезатели, които натрупаха актив от 1000 точки. Това са редник Георги Желев и майор Илия Куцаров от ВВС и редник Неделчо Василев от СКСО. Отборно пък поведе ВВС. При дамите водач бе Десислава Янева – СКСО, с 12 попадения и 1000 точки. Второто място си поделиха курсант старши сержант Кристияна Митрева от НВУ „Васил Левски“ и редник Мария Богданова от СВ – 11 попадения и 920 точки. Отборно при дамите поведе СВ.
Втората дисциплина от шампионата бе плуването с препятствия. Това изключително атрактивно състезание е само с демонстративен характер, което означава, че не носи точки за шампионата.
Същинската втора дисциплина бе хвърлянето на граната в цел и на дължина. При мъжете най-добре се представи старши лейтенант Йордан Копринков от СКСО – 796,70 точки. След него се наредиха младши сержант Владимир Станев от СКСО и ефрейтор Пенчо Пенчев от СВ. Отборно в тази дисциплина шампион при мъжете е СКСО. При жените първа в дисциплината е редник Мария Богданова от СВ – 739 точки. След нея се наредиха редник Радостина Колева от СВ и Цветелина Хаджийска от СКСО. Отборно най-добре се представи в дисциплината с гранати СВ.

Третата дисциплина бе бягане по пресечен терен, която се проведе на Шуменското плато. При мъжете най-бърз по 8-километровото трасе бе майор Илия Куцаров от ВВС. След него се наредиха редник Неделчо Василев от СКСО и редник Иван Ненов от СВ.
На 4 километра при дамите първа беше курсант старши сержант Виктория Ковачка от НВУ „Васил Левски“, а веднага след нея в класирането се наредиха лейтенант Десислава Янева от СКСО и курсант младши сержант Златина Генчева НВУ „Васил Левски“.
Така при мъжете шампион по военен многобой за 2023 г. е майор Илия Куцаров от ВВС. Втори е редник Неделчо Василев от СКСО, трети – старши лейтенант Йордан Копринков също от СКСО.
При жените шампион е курсант старши сержант Виктория Ковачка от НВУ „Васил Левски“. До нея на почетната стълбичка застанаха лейтенант Десислава Янева от СКСО и редник Радостина Колева от СВ.
Комплексно отборно при мъжете и жените първи е СКСО.
При мъжете втори е ВВС, трети НВУ. При жените втори е НВУ, трети ВВС.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани