Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

МО купува линейки за армията за 9,52 млн. лв.

[post-views]
МО купува линейки за армията за 9,52 млн. лв.

Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за покупката на 53 санитарни автомобила за армията. Новите линейки, включително и медицинското им оборудване, ще струват 9,52 млн. лв. без ДДС.
Санитарните автомобили ще трябва да са с повишена проходимост, а задвижването да е 4х4. В техническите спецификации пише още, че минималната мощност на двигателя на линейките следва да е над 134 к.с. и да работи на дизелово гориво. Максималната скорост, която ще развиват, не може да е по-малка от 120 км/ч. Скоростната кутия може да е механична или автоматична, но не по-малко от 6-степенна. Линейката трябва да е със стоманени джанти и оборудвана с теглич.
Медицинското оборудване на автомобилите ще включва различни видове носилки, кислородна и аспирационна инсталация, както и дефибрилатор с монитор. Изпълнителят на обществената поръчка е длъжен да организира обучение на медицинския персонал за работа с апаратурата.
Предвижда се гаранционният срок на санитарните автомобили да е поне 5 години или не по-малко от 200 000 км – което настъпи първо. Гаранционният срок на медицинското оборудване също е не по-малък от 5 години. Продължителността на рамковото споразумение за доставка на новите линейки е 2 години. (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани