Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Продължава издирването на американска подводница

[post-views]
Нови информации за инциденти в Червено море близо до Йемен

Търсенето по въздух и море на подводницата, която изчезна по време на пътуване за оглед на останките на „Титаник“, вече се извършва и под водата, съобщиха от бреговата охрана на САЩ, предаде АФП.

Корабите и самолетите, които търсят малката подводница, вече са претърсили площ от около 5 13 000 кв. км, съобщи контраадмирал Джон Моугър, който ръководи търсенето.

„През последните три-четири часа прелетяхме с множество самолети над мястото, търсейки каквито и да било признаци за изплуване на подводницата“, каза той.

Според военния, самолет P-3 от Канада е спуснал апаратура в района на останките в Северния Атлантик, за да слуша за някакъв звук от подводницата, която изчезна в неделя.

Сега издирването се насочва и под водата, заяви Моугър.

Цялата комуникация с 6,5-метровия плавателен съд „Титан“ е била изгубена по време на спускането към „Титаник“, който се намира на дълбочина на смазващо налягане под повърхността на Северния Атлантически океан.

„Докато продължаваме с издирването, разширяваме възможностите си … В момента на мястото на инцидента има търговски кораб, който разполага с дистанционно управляеми превозни средства, които ще ни дадат възможност да търсим и под водата“, добави Моугър.

Източник: БГНЕС

Най-ново

Единична публикация

Избрани