Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Продължават мащабните операции по издирването на изчезналата подводницата

[post-views]
Продължават мащабните операции по издирването на изчезналата подводницата

Продължават операциите по издирването на туристическата подводница с 5-ма души на борда изчезнала край останките на кораба „Титаник“ в Атлантическия океан. През деня канадски самолет съобщи, че е засякъл „звуци от почукване“, което върна надеждите, че подводният апарат ще бъде намерен.

Всяка минута е от значение в операциите по издирването на изчезналата в неделя подводница. През деня американската брегова охрана съобщи, че канадски самолет е засякъл звуци от почукване на всеки 30 минути от последното известно място на подводния плавателен съд.

Независимо, че фокусът на операциите беше концентриран в този район, опитите да бъде локализирана подводницата за сега не дават резултат.

Освен кораби и самолети на американската и канадската  брегова охрана, в операциите участва и френски плавателен съд, като през деня в операциите най-вероятно ще се включат и специализирани  подводни роботи.

Според спасителни екипи екипажът на подводницата разполага с кислород за не повече от 24 часа.

Междувременно беше потвърдено, че на борда и са пакистанския бизнес мен Шахзада Давуд и 19 годишния му син, френския изследовател 77-годишния Пол-Анри Наржоле, британския му колега Хамиш Хардинг, както и собственикът на компания „Оушън гейт“, която организира разходките до останките на емблематичния кораб „Титаник“. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани