Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Посолството на Украйна в София: Киев полага всички възможни усилия за възстановяването на мира

[post-views]
Посолството на Украйна в София: Киев полага всички възможни усилия за възстановяването на мира

В позиция, изпратена до медиите, посолството на Украйна в България категорично заявява, че Киев полага всички възможни усилия за възстановяването на мира.

Прехвърлянето на вината за войната върху Украйна, която „беше вероломно нападната от северната си съседка, е една от най-разпространените опорни тези на руската пропаганда и хибридната война в Европа“, пише в писмото. Там се посочва, че само кремълският режим и неговите последователи избягват да използват думата „война“, като маскират руската агресия и геноцида срещу украинския народ с формулировките „конфликт“ и „специална операция“.

От посолството подчертават, че предоставянето на средства за отбрана на Украйна не води към увеличаването на жертвите, а означава повече спасени животи.

Предвид започналата предизборна кампания за местни избори в България, посолството на Киев призовава определени политически сили да се въздържат да използват обвинения срещу Украйна за постигането на политически цели.

Вчера президентът Румен Радев и премиерът Николай Денков влязоха задочно в пререкание за последствията от предоставянето на помощ на Украйна.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани