Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Молдова ограничава броя на руските дипломати, акредитирани в Кишинев

[post-views]
Парламентът на Молдова осъди руската инвазия в Украйна, наричайки я "геноцид"

Молдова ще ограничи броя на дипломатите от Русия, акредитирани в Кишинев. Това съобщи днес вицепремиерът и министър на външните работи и европейската интеграция Нику Попеску, предаде молдовската новинарска агенция МОЛДПРЕС.

„В продължение на много години, дори десетилетия наред сме свидетели и обект на някои доста враждебни видове дейности и политика от страна на Руската федерация. Някои от тях бяха осъществявани включително и чрез посолството на Руската федерация в Кишинев. Съвсем наскоро видях информация за прекомерен брой антени. Според нас е много важно дипломатическите служби на нашата страна, но и на други държави, да се фокусират върху развитието на добрите отношения. Или когато голяма част от дипломатическото присъствие на друга държава е насочено към усилия за дестабилизиране на страната ни и действия, които не са част от стандартните методи на работа на някои дипломатически служби, постигнахме общо съгласие с институциите и лицата, вземащи политически решения, за необходимостта от ограничаване броя на акредитираните дипломати от Руската федерация в Република Молдова, за да се създаде ситуация, в която да има по-малко лица, които действат за дестабилизиране на положението в нашата страна“, каза той.

Официалният представител на Молдова добави, че решението е било съобщено и на властите в Москва.

Местен телевизионен канал публикува вчера журналистическо разследване за наличието на система от приемници на покрива на посолството на Русия в Кишинев. Представени бяха няколко души, които биха могли да бъдат замесени в шпионски действия в нашата страна.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани