Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Не съм обявявал война на президентската институция, готов съм да работим заедно, заяви премиерът Николай Денков

[post-views]
Премиерът Денков забелязва съгласувана дезинформация за насърчаване на земеделските протести

Не съм обявявал война и не съм давал никакъв повод, за да се каже, че участвам в една такава война с президентската институция. Това заяви премиерът Николай Денков по време на пресконференция в Министерския съвет, на която заедно с министри от кабинета дадоха подробности около работата по управленската програма и отправиха критики към свършеното от предходното служебно правителство.

Според Денков е имало „многократни провокации“ от страна на президентската институция и различни нейни представители.

„Винаги съм готов да седнем заедно и да обсъдим проблемите, които трябва да решаваме“, увери премиерът. Той даде пример с вчерашното тържествено отбелязване на 120 години от Илинденско-Преображенското въстание, на което премиерът и президентът участваха заедно.

По повод критиките за свършеното от служебните кабинети в различни области, премиерът каза: „Причината да представим пресконференцията в този ѝ вид са опитите на различни анализатори да представят една идеализирана и захаросана картина, според която служебните правителства работят безупречно и затова трябва да помислим дали да бъдат запазени в този вид, в който са. Повод за коментарите бяха предложените промени в Конституцията“. 

„Ние не сме хората, които създаваме напрежение, но няма как да премълчим, когато имаме сериозни проблеми за милиарди левове“, каза още Николай Денков.

Той увери, че има добър диалог с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. „Очевидно е, че има напрежение около формулирането на управленските решения, но той идва по линия на споровете в Народното събрание“, заяви министър-председателят.

В днешната пресконференция участваха и министърът на финансите Асен Василев, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, министърът на енергетиката Румен Радев, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани