Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отбелязаха 146 години от епичните боеве за Стара Загора

[post-views]
Вечен  огън за илинденци!

Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада участваха в тържественото честване на 146 години от епичните боеве за Стара Загора по време на Руско-турската война. В ритуала на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора”, организиран съвместно с община Стара Загора и Старозагорската митрополия, участваха Военният духов оркестър на бригадата, почетен караул от батальона за защита на силите и командири на военни формирования от гарнизона.
В знак на признателност едновременно бяха поднесени венци и цветя на „Паметника на Трета опълченска дружина и подполковник Калитин”, „Паметника на защитниците на Стара Загора 19 юли 1877 г.“, „Паметника на загиналите във войните старозагорци“, мавзолей-костница „19 юлий 1877“ и „Паметника на загиналите българи и руси в Старозагорския и Джуранлийския бой – 19/31 юли 1877 г.“.
Свещеници от Митрополията начело с Протосингела на Старозагорската епархия архимандрит Богослов отслужиха заупокойна молитва, след което с военен ритуал бяха поднесени венци и цветя пред паметника. На церемонията присъстваха заместник-командирът по логистичното осигуряване на бригадата полковник Галин Каракоев, заместник-кметът на община Стара Загора Милена Желева.

Най-ново

Единична публикация

Избрани