Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Млади надежди влязоха в 12-а авиационна база

[post-views]
Имаме две оферти за заместващи платформи за изтребителната авиация

В 12-а авиационна база в Долна Митрополия се проведе общ строй, на който бяха обявени заповеди за назначаване на длъжности и повишаване във военно звание на военнослужещи от състава на авиобазата.
Със заповед на министъра на отбраната в звание „майор“ е повишен и назначен на длъжност „командир на авиационна ескадрила” капитан Красимир Цолов от състава на 12-а авиационна база. Той е от „Випуск 2023 – Васил Левски“ на Военна академия „Г. С. Раковски”, завършил редовна форма на обучение специализация „Военновъздушни сили”.
В звание „майор“ е повишен капитан Калоян Даков и назначен за началник на служба „Личен състав“.
Нови пагони за повишаване в звание „капитан“ получиха старши лейтенантите Марио Караиванов, Милен Колев, Александър Христов и Николай Николов.

В звание „старши лейтенант“ са повишени лейтенантите Марти Иванов, Денис Маринов, Николай Петров и Румен Симеонов. Старши сержант Бисер Обретенов е повишен в звание „старшина“. Младши сержант Мирослав Иванов е повишен в звание „сержант“. Първо сержантско звание „младши сержант“ се присвоява на редник 3-ти клас Красимир Йорданов.
Представени бяха лейтенантите от 72-ри випуск „Васил Левски“ 2023 на ВВВУ „Георги Бенковски“, които избраха да започнат своя професионален път в 12-а авиационна база. Неотдавна те получиха своите дипломи и офицерски пагони. Завършилите специализация „летец-пилот” влязоха в състава на Авиационната ескадрила. Три са младите попълнения в инженерно-техническия състав, които са разпределени в ЕОПАТ, ЕПОВР и служба „Летателна, аварийно-спасителна и тренажорна подготовка“.
Със заповед на командира на ВВС бяха наградени военнослужещи от състава на авиобазата. За проявен професионализъм, постигнати високи резултати и отлично представяне при организирането, осигуряването и провеждане на ТУБС „Шабла 2023“, плакет и грамота получиха майор Ивайло Гинчев, старшина Валентин Ганчев, старши сержант Христо Христов и редник 3-ти клас Йордан Димитров.
Заместник-командирът на 12-а авиационна база – полковник Ивайло Ангелов поздрави военнослужещите за повишенията и заслужените отличия и приветства с „добре дошли“ младите офицери от „Випуск 2023”. (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани