Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ са отказали визи на руски представители за участие в срещата на АТИС в Сиатъл, каза руският посланик във Вашингтон

[post-views]
Руският посланик във Вашингтон: САЩ са обсебени от идеята да нанесат стратегическо поражение на страната ни

Руският посланик във Вашингтон, Анатолий Антонов, каза, че САЩ са отказали входни визи на някои руски представители, които са планирали да пътуват до Сиатъл за участие в срещата на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС), предаде Ройтерс.

„Входни визи за служители на няколко министерства и правителствени ведомства не бяха издадени“, каза Антонов и обвини САЩ в дискриминация на руската делегация и политизиране на срещата.

„Отбелязваме абсолютно неприемливите действия на Вашингтон като настоящ председател на тази авторитетна многостранна платформа в рамките на провеждащия се в Сиатъл трети кръг от прояви на високопоставени длъжностни лица във форума. Освен политизирането на дискусиите чрез поставяне на дневен ред на странични въпроси САЩ отново по най-груб начин злоупотребяват със статута си на страна домакин, като дискриминират руското участие. Не бяха издадени визи едновременно на представители на няколко министерства и ведомства. Освен това отбелязваме нарастващи случаи на отказ на възможността (руски представители) да се включат в ключови заседания по видеовръзка“, каза руският дипломат, цитиран от ТАСС.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани