Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пхенян продължава да подсилва армията си, Ким се готви да оборудва флота с ядрени оръжия

[post-views]
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун каза, че сега е дошло времето страната му да се готви за война, съобщи КЦТА

Северна Корея ще ободрудва военноморския си флот с ядрени оръжия. Това заяви лидерът на страната Ким Чен-ун и остро разкритикува поредното съвместно военно учение на Сеул и Вашингтон във водите на юг от Корейския полуостров.

Военноморските сили на Корейската народна армия ще имат стратегическа роля и ще станат важен компонент от потенциала за ядрено сдържане на страната ни, заяви пред висшето морско командване севернокорейският лидер Ким Чен-ун. Отделни армейски части ще бъдат оборудвани с ново оръжие, съгласно политиката за разширяване на тактическия ядрен арсенал, допълни Ким.

Държавният глава подчерта още, че е необходимо учвеличаване на боеспособността на моряците се сблъскват със заплахи, които са все по-близо до реална война и се изправят срещу „силите на империалисткия агресор“, визирайки провеждащите се в момента съвместни учения край Корейския полуостров.

Въоръжените сили на Южна Корея, САЩ и Япония провеждат нарочни маневри, като симулират ракетни удари и инфилтрация по море. Ученията са в отговор на зачестилите оръжейни тестове на Пхенян, както и поредния опит за изстрелване на шпионски сателит, сочи Индо-тихоокеанското командване на Американската армия. Рисковете за нас са все по-големи, заявиха властите в Сеул и припомниха, че действията на севернокорейския режим са в пряко нарушение на резолюциите на ООН.

Най-ново

Единична публикация

Избрани