Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Промяната начело на министерството на отбраната на Украйна няма да промени характера на управлението в Киев, заяви Дмитрий Песков

[post-views]
Западът се опитва да демонизира Русия, заяви говорителят на Кремъл

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес пред журналисти, че не смята, че решението на Украйна да назначи нов министър на отбраната ще промени характера на украинското правителство, предаде Ройтерс. В неделя украинският президент Володимир Зеленски заяви, че уволнява министърът на отбраната Олексий Резников и предложи на негово място да бъде назначен Рустем Умеров, кримски татарин, ръководител на основната украинска приватизационна агенция.

Песков коментира лаконично и друг нашумял въпрос, заявявайки, че „няма какво да каже“ във връзка с информацията на в. „Ню Йорк таймс“, според който севернокорейският лидер Ким Чен-ун планира да посети Русия този месец, за да се срещне с президента Владимир Путин и да обсъди възможностите за снабдяването на Москва с оръжия за руската инвазия в Украйна.

Ким щял да пътува от Пхенян, вероятно с брониран влак за Владивосток, в руския Далечен изток, където да се срещне с Путин, посочва американското издание.

Говорителят на Кремъл отхвърли и предположението на арменския министър-председател Никол Пашинян, че Русия не е успяла да гарантира сигурността на Армения в условията на противопоставянето със съседен Азербайджан и че Москва намалява ролята си в Южен Кавказ. Кремъл не е съгласен със забележките на арменския премиер, заяви Песков и добави, че Русия планира да продължи да играе важна роля в стабилизирането на региона.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани