Информационен център на Министерство на oтбраната

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов закри курс по противодействие на неконвенционални заплахи във Военната академия „Г. С. Раковски“

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов закри курс по противодействие на неконвенционални заплахи във Военната академия „Г. С. Раковски“

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов закри днес, 15 септември, курса „Стратегическо съревнование в когнитивния домейн: от анализ към действие“, организиран от Колежа по международна сигурност към Националния военен университет на САЩ, Военна академия „Г. С. Раковски“ и Дипломатическия институт. В последния ден от обучението екипът от Колежа по международна сигурност брифира представители на ръководството на Министерския съвет, министерствата на отбраната, външните и вътрешните работи и на Посолството на САЩ в България за резултатите от анализа на потенциалните заплахи за националната сигурност и изграждането на капацитет за междуинституционален стратегически подход на действие.

„България има потенциал. Има експерти с необходимите знания и способности, които споделят общо виждане и убеждение, че страната ни е и трябва да остане член на евроатлантическата общност“, посочи заместник-министър Запрянов.

Той изрази своята загриженост за състоянието на отбрана като подчерта необходимостта от противодействие на дезинформацията за минимизиране на негативните ефекти върху развитието на отбранителните ни способности и единството на НАТО.

Участниците получиха сертификати за завършено обучение от заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов, заместник-министъра на външните работи Ирена Димитрова и заместник-ръководителя на мисията на САЩ в България Аарон Коуп. В курса бяха включени държавни експерти от Министерския съвет, министерствата на отбраната, външните работи, вътрешните работи, електронното управление, финансите, като и представители на висши училища и неправителствения сектор, с професионален интерес в области като стратегически комуникации, публична дипломация, борба с хибридни заплахи, управление на кризи.

Източник: mod.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top