Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Въздушна тревога в цяла Украйна, Русия свалила 7 дрона на Киев

[post-views]
Въздушна тревога в цяла Украйна, Русия свалила 7 дрона на Киев

В Украйна продължават военните действия. Тази нощ въздушна тревога беше обявена в цялата страна. Русия от своя страна заяви, че през нощта е свалила седем украински дрона.

Ръководителят на военната администрация в Харков съобщи, че в града са избухнали поне четири взрива. По думите му руските сили обстрелват Харков от левия бряг на Днепър за втори път за последните 24 часа. При предишната атака пострадаха петима души.

За обстрел, но от страна на Украйна, съобщават в руската Белгородска област. Губернаторът Вячеслав Гладков съобщава за един ранен мъж. Има щети по няколко сгради.

Руското министерство на отбраната заяви, че тази нощ противовъздушната отбрана е свалила един украински дрон в Московска област и шест други, които са летели към Кримския полуостров. „По предварителни информации няма нито материални щети, нито жертви на мястото, на което са паднали отломките“, заяви в „Телеграм“ кметът на Москва Сергей Собянин. Два украински дрона са били унищожени над западния бряг на Крим, а малко по-късно – още четири дрона, над източния и северозападния бряг на полуострова, съобщава министерството на отбраната.

В късното си видеообръщение украинският президент Володимр Зеленски каза, че страната му продължава активната подготовката за Форума за отбранителната индустрия, който трябва да се състои тази есен в Киев.

„Нашата задача е абсолютно очевидна – да дадем всички възможности на Украйна да произвежда оръжие и снаряди, да осигурим съвременни технологии, така че да има надеждна защита от всички форми на агресия.  И заедно с това да споделим нашия опит за отбрана сред съюзниците и партньорите. Светът трябва да стане по-силен срещу всяка заплаха за живота от който и да било агресор или терорист“.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани