Информационен център на Министерство на oтбраната

Русия е увеличила производството на някои видове военна техника повече от десет пъти, съобщи руската държавна корпорация “Ростех”

Русия е увеличила производството на някои видове военна техника повече от десет пъти, съобщи руската държавна корпорация "Ростех"

Русия е увеличила производство на някои видове военна техника с повече от десет пъти, за да снабдява армията си в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на руската държавна корпорация “Ростех”.

Агенцията отбелязва, че според корпорацията, която контролира голяма част от оръжейната индустрия в страната, значително е било увеличено производството на ракети, дронове, бойни машини и артилерия.

Руският президент Владимир Путин е наредил да бъде увеличено производството, за да се гарантира, че Москва ще постигне целите на така наречената от Москва специална военна операция в Украйна, въпреки че Западът доставя на Киев оръжия на стойност милиарди долари и наложи безпрецедентни санкции на руската икономика.

Според производствения директор на “Ростех” Бекхан Оздоев голяма част от производството на различните видове оръжия се е увеличило между два и десет пъти. Оздоев каза, че има значителен ръст в производството на танкове, бронирани машини, ракетни установки, артилерия, балистични ракети с малък обсег “Искандер”, балистични ракети със среден обсег “Панцир” и хиперзвуковата ракета “Кинжал”. Той не съобщи подробности за общия обем на произведените оръжия.

Корпорацията “Ростех”, която попада под санкциите на Запада, се ръководи от Сергей Чемезов, близък съюзник на Путин. Той контролира 800 руски граждански и военни предприятия и е най-големият производител на оръжие в Русия.

Министерството на финансите на САЩ нарича “Ростех” “крайъгълен камък на руския отбранителен, промишлен, технологичен и производствен сектор”.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top