Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Започна предварителната подготовка на Четвъртия национален събор на запасното войнство

[post-views]
Започна предварителната подготовка на Четвъртия национален събор на запасното войнство

Започна предварителната подготовка на Четвъртия национален събор на запасното войнство

Председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков имаше днес поредица от срещи в Стара Загора. Целта беше да се видят възможностите за провеждане на Четвъртия национален събор на запасното войнство през следващата година. Тази инициатива се превърна не само в очаквани срещи на генерали, адмирали, офицери, сержанти и войници от запаса, но и в удачна форма за военно-патриотично възпитание и издигане престижа на военната професия.

По този повод ген. Стойков срещна подкрепа в разговорите със секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов, заместник-командира на 2-ра механизирана бригада полковник Емил Симеонов, началника на Военното окръжие полковник Людмил Маринов, както и от ръководството на Областната организация на СОСЗР. Заедно с него бяха главният секретар на СОСЗР полковник от запаса Павел Станев, членът на ЦКРК на Съюза капитан от запаса Бойко Терзиев, председателят на Областната организация на СОСЗР подполковник от запаса Веселин Ангелов, почетният член на СОСЗР подполковник от запаса Емил Христов и други представители на местната военно-патриотична организация.

Окончателното решение кога, къде и по каква програма ще се проведе съборът ще вземе Централният съвет на СОСЗР.  По всеобщо признание първите три събора доказаха своята значимост. Първите два през 2018 и 2019 г. бяха в местността Крънска кория край Казанлък, а третият – през 2022 г. в местността „Ормана“ край Ямбол. Съюзът винаги е срещал подкрепата на държавната и местната власт, както и на ръководството на Българската армия. Началото на инициативата бе поставено на 15 септември 2018 г. от президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили генерал-майор от запаса Румен Радев. На Десетия конгрес на СОСЗР, проведен през юни 2022 г. в Ямбол, бе решено националните събори да се провеждат през година.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани