Информационен център на Министерство на oтбраната

Млади офицери постъпват в СВ

Лейтенантите имаха занятия под ръководството на командири на батальони и дивизиони

На учебните полигони „Корен“ и „Ново село“ се проведе сбор с назначените във 2-ра Механизирана бригада офицери от Випуск 2023 на НВУ „В. Левски“.  Лейтенантите преминаха занятия под ръководството на командири на батальони и дивизиони от състава на бригадата.

Основните теми на сбора бяха насочени към организиране на боя на местността при изпълнение на задачи в настъпление и в отбрана, запознаване с възможностите на зенитните и артилерийските формирования от бригадата и начините за тяхното използване.

В сбора се включиха и командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, главният сержант на бригадата старшина Деян Мадин, както и офицерите от Випуск 2022 на НВУ от 2-ра механизирана бригада. 

        Сборът продължи на територията на съвместното Българско-американско съоръжение на „Ново Село”, където заместник-командирът на Бойната група на територията на България подполковник Иван Иванов запозна младите офицери със задачите, които изпълнява формированието. Българските офицери, назначени на длъжности в щаба на бойната група, споделиха своя опит от участието си в многонационално формирование на НАТО. 

         Мероприятията продължиха с крос от 5000 м, предвождан от командира на бригадата и главния сержант на бригадата, където лейтенантите показаха завидна физическа подготовка и висока мотивация.          Сборът приключи с Психологическа и Лидерска подготовка, в рамките на които началникът на група „Психолози” на 2-ра механизирана бригада лейтенант Людмила Данчева изнесе лекция на тема „Токсично лидерство”, която прерасна в отворена дискусия за лидерските качества, които трябва да притежава и демонстрира успешният офицер.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top