Информационен център на Министерство на oтбраната

Нова изложба и музеен тур в НВИМ

Нова изложба и музеен тур в НВИМ

Нова изложба и музеен тур в НВИМ

На 22 септември (петък) Националният военноисторически музей (НВИМ) ще работи с обичайното си работно време и входни такси, като специално за празника представя изложбата „1908. Армията и Независимостта“ и безплатен музеен тур.

Посветена на 115-ата годишнина от обявяването на Независимостта, изложбата представя артефакти, пренесли през времето духа на историческия акт, ознаменувал стремежа на българския народ за равноправно присъствие на картата на Европа като самостоятелна държава. Сред реликвите са лични вещи на цар Фердинанд I, на военния министър генерал-лейтенант Данаил Николаев и на министъра на външните работи генерал-лейтенант Стефан Паприков. Участието на Българската армия в процеса на обявяване на Независимостта е представено не само чрез мобилизацията на 8-а Тунджанска пехотна дивизия за прикриване на границата с Турция, но и чрез приноса на плеяда висши офицери – дипломатически агенти на България.

***

На 21 септември се навършват 32 години от създаването на Музея на авиацията.  По този повод той работи с обичайното си работно време и входни такси, но предлага на своята публика безплатно към цената на входния билет тематичен музеен тур, презентация за историята на музея и любими активности за деца.

От 11,00 ч. започва тематичен тур, който представя знаковите експонати от вътрешната и външната експозиция. А най-малките гости на музея ще се забавляват с любимата им образователна игра „Летец – откривател“. 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top