Информационен център на Министерство на oтбраната

Откриваме летище за обучение и оперативна база на HEMS

В Деня на Независимостта на България – 22 септември, ВВВУ „Георги Бенковски“ обявява Ден на отворени врати. Министърът на отбраната Тодор Тагарев  е поканен да  открие първото лицензирано хеликоптерно летище за обучение на курсанти за нуждите на ВВС, ВМС, МВР и оперативна база за спешна медицинска помощ по въздуха – HEMS.

На летището ще кацнат вертолет Bell-206 от 24-та Авиобаза Крумово, вертолет AS 565MB PANTHER от Морска вертолетна Авиобаза Чайка и вертолет AGUSTA от МВР.

Осем курсанти от специализация „Летец-пилот“ – трети курс, ще получат бреветите си за завършен първи авиационен стаж през 2023 г.

За поредна година от летище Долна Митрополия ще бъде даден стартът на самолети от леката авиация, участващи в Шестата национална въздушна обиколка на България. Организатори на обиколката са Фондация „Български военновъздушни сили“ и нейните партньори. Очаква се над десет самолета да се включат в обиколката. Началото на събитията в празничния ден е от 10,30 ч. пред Техническата база за ремонт в района на ВВВУ „Георги Бенковски“.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top