Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелските сили убиха палестински боец при специализирана операция в северната част на Западния бряг

[post-views]
Израел заяви, че Иран е изстрелял срещу него над 300 дрона и ракети, 99% от тях са били прихванати, което е "значителен стратегически успех"

Израелските сили застреляха палестински боец по време на специализирана операция на Западния бряг, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е седмият убит тази седмица, докато палестинския президент Махмуд Абас се опитва да възобнови преговорите за създаването на независима държава на фона на усилията за по-нататъшно интегране на Израел в Близкия Изток.

Палестинската групировка „Ислямски джихад“ потвърди, че убитият 18-годишен младеж е бил неин член. В изявлението се казва, че той е бил застрелян при сблъсък с израелски войници, които нахлули в селище, намиращо се в близост до град Дженин в северната част на Западния бряг.

Израелските сили съобщиха, че войниците са открили огън по заподозрени, които са започнали да стрелят и са хвърлили взривно устройство по тях при специализирана операция за търсене на оръжие в селището.

През последната година насилието на територията на Западния бряг значително се увеличи, тъй се наблюдава сериозен ръст в специализираните операции на израелските сили, нападенията на заселници над палестински селища и атаките на палестинци срещу израелци, отбелязва Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани