Информационен център на Министерство на oтбраната

Киев и Москва с размяна на въздушни удари

Силите на Киев с нов успех на южния фронт

Украйна и Русия с поредната размяна на въздушни удари. През изминалата нощ украинската противовъздушна отбраната е отразила нападение с дронове и крилати ракети срещу Одеска област. Съобщения за експлозии идват и от руските гранични региона, където по данни на местните власти са прихванати и разрушени украински безпилотни машини.

Сред целите на предполагаемата украинска атака са били руските гранични райони Курск и Белгород.

За сега няма данни за загинали или пострадали, като според предварителната информация останки от свалените дронове са причинили щети на няколко частни сгради в Курския регион.

За нападение с дронове срещу Тулска област, която граничи на север с Москва, съобщава и руската информационна агенция „Новости“.

Позовавайки се на местното министерство на регионалната сигурност медията допълва, че при атаката няма нанесени щети, но временно е засегнат въздушния трафик около двете московски летища „Внуково“ и Домодедово.

През изминалата нощ съобщенията за въздушни удари идват и от Украйна. Противовъздушната отбраната на страната обяви, че е отразила масирана атака срещу Одеска област.

При последното нападение руската армия е използвала най-малко 19 дрона камикадзе „Шахед“ две хиперзвукови ракети „Оникс“, както и 12 крилати ракети с морско базиране „Калибър“, става ясно от съобщението на украинската противовъздушна отбрана.

Макар и повече от ракетите да са свалени, част от тях са причинили сериозни щети върху пристанищните съоръжения в Одеска област.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top