Информационен център на Министерство на oтбраната

Поредна нощ на масирана руска атака срещу Одеса

При нощна ракетна атака срещу Одеса е повредена пристанищна инфраструктура, съобщи Украйна

Украинският град Одеса и едноименната област преживяха поредна нощ на масиран руски въздушен обстрел. Съобщава се за двама пострадали и разрушена пристанищна инфраструктура в град Измаил, разположен на река Дунав.

При нощна ракетна атака срещу Одеса е повредена пристанищна инфраструктура, съобщи Украйна

Атаката е продължила два часа, като повечето дронове са свалени от украинската противовъздушна обрана, заяви председателят на Одеската областна държавна администрация Олек Кипер, цитиран от украинската информационна агенция Униан.

Равносметката от последната атака е двама пострадали, единият от които тежко, 30 унищожени камиона, както и склад в района на пристанището на град Измаил.

В рамките на по-малко от два дни това е втората масирана атака срещу Одеска област. В понеделник загинаха двама души и беше частично разрушен хотелски комплекс, емблематичен за пристанището на едноименния с областта черноморски град.

Междувременно руското министерство на отбраната продължава да мълчи относно съдбата на командира на Руския черноморски флот адмирал Виктор Соколов, за който Киев съобщи, че е загинал при украинското ракетно нападение от почивните дни срещу град Севастопол.

В същото време Съвета на ООН по права на човека съобщи, че има нови доказателства, за извършваните от руските сили военни престъпления в Украйна.

В следния доклад на Независимата международна анкетна комисия за Украйна се посочва, че руската армия освен незаконни атаки с експлозивни оръжия срещу цивилни обекти и енергийната инфраструктура, провежда систематични изтезания и сексуално насилие основано на пола при задържането на украински граждани.

На фона на тежките обвинения Русия изглежда твърдо решена да върне членството си в Съвета на ООН за правата на човека, след като беше отстранена именно заради агресията си срещу Украйна.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top