Информационен център на Министерство на oтбраната

Китайските военни учения край Тайван имат за цел да противодействат на “арогантността” на сепаратистите, каза Пекин

Пекин каза, че разрушител на САЩ е навлязъл в териториалните води на Китай без разрешение

Неотдавнашните военни учения на Китай в близост до Тайван са имали за цел да противодействат на “арогантността” на сепаратистките сили, заяви китайското правителство днес, след като Тайпе съобщи за нарастване на военната активност през последните седмици, предаде Ройтерс

Този месец Тайван заяви, че в близост до територията му са преминали десетки изтребители, безпилотни летателни апарати, бомбардировачи и други самолети, както и военни кораби и китайския самолетоносач ” Шандун”.

Зачестилите военни дейности на Китай повишават риска от “излизане от контрол” и предизвикване на случаен сблъсък, заяви в събота министърът на отбраната на острова.

Запитана на редовен брифинг в Пекин за зачестилите китайски учения и за опасенията на Тайван от повишения риск, говорителката на китайската служба по въпросите на Тайван Чжу Фънлян заяви, че въоръжените сили са провели “серия” от учения. “Целта е да се води решителна борба с арогантността на сепаратистките сили и с действията им за постигане на независимост”, каза Чжу.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top