Информационен център на Министерство на oтбраната

МС одобрява допълнителни разходи по бюджетите на различни ведомства

Одобрен е проект на нота в сферата на отбраната

Очаква се на днешното си заседание правителството да одобри допълнителни разходи по бюджетите на различни ведомства за 2023 година. Министрите ще разгледат отчет за изпълнението на миналогодишния бюджет и ще одобрят  национална здравна стратегия 2030.

В Националната здравна стратегия до 2030 година са заложени няколко основни цели. Сред тях – инвестиции в превенция и насърчаване на здравословния начин на живот, както и намаляване на рисковите фактори, застрашаващи здравето на хората като тютюнопушене, употреба на алкохол, затлъстяване и ниска двигателна активност. За да се намали преждевременната смъртност у нас ще се търсят начини за повишаване на здравната култура.

Очаква се на днешното си заседание правителството да одобри план за засилване ролята на здравното образование в училищата. В дневния ред на Министерския съвет е и програма за ремонт и за изграждане на нови спортни площадки в училищата.

Министрите ще одобрят допълнителни разходи по бюджетите на: Конституционния съд, министерството на образованието и науката, министерството на отбраната и МВнР. Ще бъдат актуализирани бюджетни линии по Националния план за възстановяване и устойчивост. По предложение на премиера ще бъде променена наредбата за регулиране цените на водоснабдителните и канализационните услуги.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top