Информационен център на Министерство на oтбраната

Парламентът реши България да предостави на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие

Народното събрание реши България да предостави допълнителна военна помощ на Украйна, която включва неизправни зенитно-управляеми ракети от типа 5В55Р(К), в управление на Министерство на отбраната, и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие c калибър 5.56×45 мм, с отпаднала необходимост за нуждите на Министерство на вътрешните работи.

Решението бе гласувано по време на закрито заседание. Справка от проведените гласувания в пленарна зала, изпратена от пресцентъра на парламента, показва, че “за” са гласували общо 141 депутати – 57 от ГЕРБ-СДС, 50 от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и 34 от ДПС. “Против” са били 40 народни представители, от които 34 от “Възраждане”, пет от “Има такъв народ” (ИТН)  и един независим. С “въздържал се” са гласували трима депутати от ИТН. Депутатите от парламентарната група на “БСП за България” не са участвали в  гласуването на проекторешението.

С решението се задължава Министерският съвет да предприеме необходимите действия.

Вносители на проекта за решение са Бойко Борисов и Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС, Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Кирил Петков от „Продължаваме промяната – Демократична България“, Делян Пеевски от ДПС. 

Източник: БТА

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top