Информационен център на Министерство на oтбраната

Италия одобри правила, които ще позволят експулсиране на имигранти, смятани за опасни

Италия одобри правила, които ще позволят експулсиране на имигранти, смятани за опасни

Правителството на Италия одобри поредни нови правила за имигрантите. Кабинетът на  Джорджа Мелони даде зелена светлина на трето поред постановление, свързано с имиграционния проблем. То засяга предимно въпроса за експулсиране само на незаконно пребиваващи имигранти. Целта е да се изведат от страната тези, които са смятани за опасни дори ако имат разрешение за дългосрочно пребиваване.

В случая експулсирането “може да бъде разпоредено поради сериозни причини, свързани с обществения ред или държавната сигурност, от министъра на вътрешните работи”. Възможно е да се откаже повторно влизане на тези, които са били експулсирани, ако се смята, че тяхното присъствие може да причини “сериозни безредици или сериозна опасност за обществения ред или обществената безопасност”.

Ще се експулсират и непрудружените фалшиви непълнолетни, като действителната възраст ще се установява при необходимост чрез специални анализи.

За жените ще има пълна закрила, независимо дали са бременни или с малки деца.

По програмата “Безопасни пътища”, в която участват към 5000 военни ангажирани в градовете за наблюдение на чувствителни обекти, ще се включат още 400  войници за охраняване на главни железопътни гари.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top