Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Резултати от втория кръг в Шампионската лига

[post-views]
Борусия Дортмунд взе аванс пред Пари Сен Жермен преди реванша в Шампионската лига

Шампионска лига група E : Атлетико /М/ – Фейенорд   3 : 2     Селтик – Лацио   1 :2

Атлетико Мадрид спечели много важна победа срещу Фейенорд с 3:2 у дома във втория кръг на Шампионската лига. Отборът на Диего Симеоне два пъти изоставаше в резултата, но успя да спечели трите точки пред своята публика. Още в седмата минута на мача Марио Ермосо от Атлетико си вкара автогол, след като топката рикошира в него и влетя в мрежата. Алваро Мората обаче успя да изравни само пет минути по-късно, като ситуацията бе прегледана от ВАР заради възможна засада, но нападателят бе в редовно положение. Тимът от Ротердам отново излезе напред в резултата малко след половин час игра. Тогава след изпълнение на пряк свободен удар Давид Ханко изскочи зад защитата и първият му удар бе спасен, от Ян Облак, но при добавката вкара топката под напречната греда. Дълбоко в добавеното време на първата част Антоан Гриман отново изравни със страхотно докосване на топката. Всичко се реши на старта на второто полувреме, когато Мората вкара втори гол, засичайки центриране на Нахуел Молина отдясно. В края на мача „дюшекчиите“ геройски се браниха и запазиха победата си. Благодарение на трите точки Атлетико излезе временно на първо място в Група E. Лацио изтръгна победата в последните секунди срещу Селтик с гол на испанския халф Педро за 2:1 в Група E. Така тимът от Рим и Атлетико Мадрид, наложил се по-рано над Фейенорд, си разделят първото място. Отборът от Ротердам е трети, а „детелините” – на дъното на класирането.

Шампионска лига група F: Борусия /Д/ – Милан   0 : 0     Нюкасъл – Пари Сен Жермен   4 : 1

Нюкасъл победи френския шампион Пари Сен Жермен с 4:1 в Група F, известна като групата на смъртта. “Свраките” поведоха с 3:0 с попадения на Мигел Алмирон, Дан Бърн и Шон Лонгстаф, а ПСЖ намери сили да върне само един гол чрез френския национал Люка Ернандес. В добавеното време Фабиан Шер направи 4:1. В другия мач от групата Борусия Дортмунд и Милан не се победиха, завършвайки 0:0. Двата отбора си разделиха по едно полувреме, като през първото германците бяха по-активни, а след почивката се активира Милан. Интересно е, че „росонерите” са с голова разлика 0:0 след два мача. В групата води Нюкасъл с 4 точки, пред ПСЖ с 3, Милан има две, а Борусия Дортмунд – само една.

Шампионска лига група H: Цървена Звезда – Йънг Бойс   2 : 2     Лайпциг – Манчестър Сити   1 : 3

Ред Бул Лайпциг не успя да спре победителя в Шампионската лига през миналия сезон Манчестър Сити и отстъпи у дома с 1:3. Фил Фоудън и заменилият го Хулиан Алварес вкараха за тима на Пеп Гуардиола, между двете попадения за германците се разписа Лоис Опенда. В края на мача Жеремви Докю оформи крайното 3:1 за „гражданите”. Цървена звезда и Йънг Бойс направиха 2:2 в мач с обрати. Сърбите поведоха чрез Шериф Ндиайе, но тимът от Берн направи пълен обрат чрез два гола на Угринич и Итен от дузпа. В самия край Букари спаси точката за „звездашите”. Сити е убедителен лидер в групата пред Лайпциг, докато очевидно Звезда и Йънг Бойс ще се борят за третото място.

Шампионска лига група G: Антверпен – Шахтьор /Д/   2 : 3     Порто – Барселона   0 : 1

В мач от Група G Шахтьор Донецк направи забележителен обрат, като победи Анверпен с 3:2 при гостуването си, при положение, че на почивката изоставаше с 0:2. Албанецът Арбнор Муя и Мишел-Анж Баликвиша бяха извели шампиона на Белгия напред в резултата. Шахтьор измъкна победата с две попадения на Данило Сикан и едно на Ярослав Ракицки. В последните секунди на мача Тоби Алдервейлд от белгийците пропусна дузпа. Украинският шампион вече има три точки, докато Антверпен остава без точка на дъното на класирането в групата, в която са още фаворитите Барселона и Порто. Барселона постигна важна победа над Порто с 1:0 като гост. Победното попадение за каталунците вкара Феран Торес в добавеното време на първата част, след като бе изведен от Илкай Гюндоган. Той пък се възползва от грешка на защитника на домакините Ромарио Баро. След почивката „драконите” натиснаха в търсене на изравняването,  но отлични изяви имаше вратарят на испанците Марк-Андре тер Щеген. В края на мача съдията Антъни Тейлър отсъди дузпа за Порто за игра с ръка на Жоао Кансело, но след преглед с ВАР отмени решението си. Тареми от Порто вкара със задна ножица, но той се намираше в положение на засада. Барселона води в групата с пълен актив от точки, а Порто е втори с по-добра голова разлика от Шахтьор Донецк, който направи обрат като гост срещу Антверпен.

Най-ново

Единична публикация

Избрани