Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Диана Сарафова пропуска СК по скокове на батут във Варна заради контузия

[post-views]
Диана Сарафова пропуска СК по скокове на батут във Варна заради контузия

Диана Сарафова ще пропусне световната купа по скокове на батут, която ще се проведе събота и неделя в Двореца на културата и спорта във Варна заради контузия.

„Малко преди старта на световната купа Диана Сарафова получи болки в поясната област. Предприехме мерки, направихме необходимите изследвания. По съвети на лекарите за нея беше по – добре да пропусне тази световна купа, за да се възстанови и да може да участва на световното първенство в Бирмингам“, съобщи старши треньорът на националния отбор Мариана Макулова.

Така в състезанието, което ще носи точки за олимпийската ранглиста страната ни ще бъде представена от четирима спортисти.

„Ще разчитаме на познатите в световния елит Мариян Михалев и Христина Пенева, които имат реални шансове да спечелят точки, които са много важни за извоюването на квота олимпийските игри в Париж. Другите ни двама състезатели са дебютанти при мъжете. Това са Максим Ангелов и Мартин Димитров. Тяхното участие е с цел натрупване на опит и рутина. В надпреварата  ще участват най -силните състезатели в света, висшия пилотаж. При мъжете са заявени  74 спортисти, а  при жените 70. Благодарение на ръководството на нашата  федерацията в лицето на президента ни Стоян Димитров и на генералния секретар Мариела Стойчева ни бяха създадени перфектни условия за подготовка.Публиката в зала „Конгресна“ ще се наслади на най-виртуозните изпълнения на най -добрите състезатели в нашия спорт“, пояси Макулова и допълни:

„Насторението в отбора е отлично. Има спокойствие в екипа. Смятам, че ще се получи едно добро и силно състезание за нашите спортисти. На тази световна купа оставаме с оставаме с предишните  трудности, които никак не са малки. Те са конкурентни на световния елит. Съсредоточихме се в изчистване на комбинациите, за да могат състезателите ни да получат по високи оценки и да се борят за влизане в първите 24 , а това ще им донесе и точки за олимпийската ранглиста. Това, че ще играят пред родна публика е нож с две остриета – дава  повече сили, повече адреналин, но в същото време, този адреналин може да бъде причина да се допуснат грешки. Надявам се състезателите ни да се съберат максимално. Правим всичко възможно да имат самочувствие.  Надявам се, че ще дадат абсолютно всичко от себе си  и ще да покажат на какво са способни“

Световната купа по скокове на батут ще се проведе на 7 и 8 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна. В събота са квалификациите, а в неделя са полуфиналите и финалите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани