Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Оценката на министрите е за свършената работа, а не за появяването пред камерите, заяви премиерът Николай Денков

[post-views]
Премиерът акад. Денков: Превенцията на нелегалната миграция е приоритет за България

Истинската оценка на министрите ще бъде според това кое са свършили, а не според това колко често са се появявали пред камерите. Добре е да бъдат по-активни, но не може това да бъде решаващото. Това заяви премиерът Николай Денков, който отговаря на въпроси на медии и граждани във Фейсбук.

„Винаги съм се интересувал от това дали изпълняват програмата, която е зададена. Някои са по-активни в медийното пространство, другите са по-съсредоточени в своята работа“, посочи Денков.

На въпрос, свързан с критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към работата на министри от кабинета, премиерът Денков заяви, че това вероятно се дължи на предизборната кампания в навечерието на местния вот.

„Нямам основание да кажа за никого от министрите, че не се справя“, каза премиерът. Той допълни, че в някои министерства са установени определени икономически интереси, наложени в миналото, които сегашните управляващи се опитват да премахнат.

Премиерът отговори и на въпроса какво е участието на ДПС в управлението на страната.  „Част от промените – в Конституцията и регулаторите – изискват квалифицирано мнозинство. Без ГЕРБ и ДПС няма как да съберем това мнозинство. Аз бих приел подкрепа и от другите партии, но те са приели да бъдат твърда опозиция, много често агресивно антиевропейска, което няма как да ни събере в общо вземане на решения. Много решения могат да бъдат взети без ДПС, но колкото повече подкрепа има, толкова по-добре“, посочи Николай Денков.

„Изключително важно е да бъде завършена успешно тази сесия на парламента, с приемането на промените в Конституцията. Има още няколко закона, които трябва да бъдат приети до края на сесията през декември, ако успеем, това ще бъде най-успешната сесия на парламента за много години назад“, допълни премиерът.

Министър-председателят определи като „опорка“ твърденията в публичното пространство, че парите от европейското финансиране се разпределят между определени фирми по непрозрачен начин.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани