Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Брюксел отправи предупреждение към компанията „Мета“ заради дезинформация в нейните платформи

[post-views]
Туитър е създал версия на сайта си, която може да заобикаля ограниченията, наложени от Русия

Европейският комисар по въпросите на цифровите технологии Тиери Бретон отправи днес предупреждение към „Мета“ (Meta) във връзка с рязкото увеличаване на невярната информация в нейните платформи и даде на шефа на компанията Марк Зукърбърг 24 часа, за да съобщи какви мерки ще предприеме за подобряване на ситуацията, предаде Франс прес.

Предупреждението се отнася до материали, публикувани във „Фейсбук“ и други платформи „след терористичните атаки на „Хамас“ срещу Израел и дезинформацията в контекста на изборите в ЕС“, заяви Тиери Бретон в съобщение в социалната мрежа „Блускай“.

„Наясно сме със съобщенията за значителен брой „дийпфейкове“ и манипулирано съдържание, които са се разпространявали на вашите платформи, някои от които все още се появяват онлайн“, пише комисарят в писмо до Зукърбърг. Вчера подобно предупреждение беше изпратено и до шефа на „Екс“ Илон Мъск.

Еврокомисарят припомни задълженията за модериране на публикациите и за премахване на незаконното съдържание съгласно новото европейско законодателство за цифровите услуги (DSA), което влезе в сила в края на август.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани