Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На среща при Радев: Обсъждат заплахите пред националната сигурност

[post-views]
Започва ключова политическа седмица

Президентът Румен Радев свиква консултативна среща за рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерките за тяхното минимизиране. Срещата е насрочена за днес от 18 часа. Тема на срещата ще бъде и необходимостта от технологично обновяване на структурите от системата за защита на националната сигурност.

За участие в срещата са поканени председателят на Народното събрание, премиерът, заместник министър-председателят, министърът на отбраната, началникът на отбраната, министърът на вътрешните работи, главният секретар на МВР, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност”, председателят на Държавна агенция „Разузнаване” и директорът на Служба „Военно разузнаване”.

С избора на този формат държавният глава заобикаля утвърдения Консултативен съвет по национална сигурност, който именно обсъжда въпросите от външната и вътрешната политика на страната във връзка с националната сигурност, гарантирането на гражданския мир и обществения ред, както и действията по пресичане или предотвратяване на възникнала опасност за националната сигурност.

По този начин Румен Радев елиминира иначе задължителното по закон присъствие на лидерите или представители на парламентарно представените политически сили.

Припомням, че ден след атаката на Хамас над Израел президентът Румен Радев коментира, че докладът на Националния контратерористичен център показва, че няма пряка заплаха за националната ни сигурност.

Най-ново

Единична публикация

Избрани