Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хавиер Ибаниес и Йордан Морехон на полуфинал на Европейската купа по бокс в Будва

[post-views]
Хавиер Ибаниес и Йордан Морехон  на полуфинал на Европейската купа по бокс в Будва

Шампионът от Европейските игри в Полша и носител на квота за Олимпиадата в Париж Хавиер Ибаниес и натурализираният кубинец Йордан Морехон се класираха за полуфиналите на Европейската купа по бокс, която се провежда в Будва, Черна гора

Хавиер Ибаниес записа втора категорична победа на Европейската купа в Будва и се класира по безапелационен начин за полуфиналите в категория до 57 килограма. Националът ни преодоля Данил Окоман от Молдова с 5:0 съдийски гласа. С успеха той Ибаниес си гарантира минимум бронзов медал от надпреварата, като за място на финала ще срещне унгареца Роланд Вереш.

Йордан Морехон също е на полуфинал в своята категория +92 килограма, след успех над Юрай Солдо от Босна и Херцеговина. Морехон изостана в първия рунд, направи много добри следващи два, в които изкова победата с 5:0 съдийски гласа. За място на финал Йордан ще боксира срещу сърбина Владан Бабич.

Красимир Джуров допусна поражение в категория до 63.5 кг. Той отстъпи с 0:5 гласа на молдовеца Янус Караван. Загуба регистрира и Кристиян Димитров при 86 килограмовите, който бе надигран с 5:0 от арменеца Рафаел Хованисян. Така двамата завършват на пето място в крайното подреждане. На ринга предсои да се качат Ясен Радев и Радослав Росенов.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани