Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кап. Кирил Гинев, пилот във ВВС: Пазим българското небе по всички стандарти

[post-views]
Кап. Кирил Гинев, пилот във ВВС: Пазим българското небе по всички стандарти

„Българските военнослужещи, които пазят небето, винаги са в готовност да ни пазят от заплаха, независимо дали има войни или няма, всички са безкомпромисни по отношение на това да пазят небето по всички стандарти.“

Това каза по случай Деня на авиацията кап. Кирил Гинев, пилот на МиГ-29 от българските военновъздушни сили. Той акцентира, че само български самолети с български екипажи охраняват българското небе.

Ето какво още сподели военният летец за зрителите на Euronews Bulgaria:

Технологията на войната се променя, ние се опитваме да се адекватни и с това, което разполагаме даваме максимума, за да постигнем ефикасност в охраната на въздушното пространство.

МиГ-29 и в момента изпълнява своите функции, проблемът е бил, че имаме само и единствено Миг-29 и той ще продължава да изпълнява задълженията си.

Самолетите са изправни, сигурни и си вършат работата.

МиГ-29 би трябвало да дежури до момента, в който пристигнат Ф-16 и са готови за дежурство. Дотогава МиГ-29 трябва да бъде гръбнака на военновъздушните сили.

Няма напълно защитени държави, всичко зависи от инвестициите, модернизацията на армията, хората и дори ценностите. Има доста непредвидими фактори, асиметрични заплахи, каквито са терористичните – неочаквани, скрити зад цивилни лица.

Източник: euronewsbulgaria.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани