Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Трагедия без край

Всъщност няма какво ново да се каже за българския мъжки национален тим по футбол. Не че има какво да се съобщава за младежите. Няма новина, тъй като нищо сензационно не се случи в мачовете с Литва и Албания. Две напълно очаквани загуби за хората, които са навътре с битието на родните ритнитопковци.

От тази трибуна повече от 20 години алармирам за генералните проблеми във футбола ни – липса на единна система за подготовка, „убийство“ на родните треньори, лавината от чужденци със съмнително качество, калпаво съдийство, мачове със спорен изход, скапана материална база, лоши терени…, изобщо – отсъствието на каквато и да било стратегия. И то във футболен свят, в който парите валят като дъжд над екватора. Както се казва – вода гази, жаден ходи.

Да, и ние журналистите сме виновни. В този цирк сме и в много случаи възхваляваме отделни екземпляри или мачове. Обръщахме внимание на случайните успехи и след това оставяхме главата на големия футболен щраус в пясъка. Както е тръгнало… по-добре няма да стане. Лошото е, че момчетата от националните отбори наистина страшно много искат да успеят, а не се получава. Най-малкото защото не играят в клубовете си. По-страшното пък е, че футболни ръководители в провинцията и повечето треньори в школите просто НЕ ЖЕЛАЯТ да разберат, че съвременният футбол не е спорт. Той е бизнес, наука, политика!

Кръстаич е ясен. Той толкова си може като треньор. Ако си бе размърдал мозъка малко и късметът щеше да го покрие в мачовете с Черна гора, Сърбия и с Литва в Каунас. Сега сърбинът ще си тръгне със солидна неустойка и ще си сипе с характерната си усмивка от новата реколта сливовица на някоя тераса с чудна гледка към реките в Белград.

Вече явно и в БФС осъзнават патовата ситуация, щом Георги Иванов – Гонзо, се кри от журналистите след мача с Литва и избяга през заден изход от стадиона. Гонзо винаги е бил мъжкар и е поемал отговорности… Просто няма как да стане, след като по никое време в затворен прозорец, клуб с голяма школа от ранга на „Славия“, привлича анонимен чужденец, който е известен с това, че е… племенник на Зеедорф. Дори в „Монтана“ взимат на кило чужденци. Трагедия в действия без край!

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани