Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелските въоръжени сили заявиха, че са започнали ограничени сухопътни набези в Газа

[post-views]
Израел засили офанзивата си в Газа, часове след въздушен удар по палатков лагер

Израелските въоръжени сили днес заявиха, че техни сухопътни сили снощи са започнали ограничени набези в ивицата Газа, за да се сражават срещу палестински бойци и въздушните удари са били съсредоточени срещу места, където бойци на „Хамас“ се събирали, за да се сражават срещу евентуалната израелска инвазия, предаде Ройтерс.

Говорителят на израелската армия Даниел Хагари каза още, че въоръжените сили са потвърдили, че 222 души са били взети за заложници по време на атаката на „Хамас“ на 7 октомври.

Въоръженото крило на „Хамас“ Бригади „Изедин Ал Касам“ заяви, че негови бойци влезли в сблъсък с израелски сили в ивицата Газа и са се върнали в базата си, след като унищожили израелско военно оборудване.

В изявление на палестинската групировка се казва, че израелски бронирани сили проникнали в южната част на Газа източно от град Хан Юнис. „Бойци влязоха в бой с проникналите сили, унищожиха два булдозера и танк и ги принудиха да се оттеглят, след което се завърнаха успешно в базата си“, се казва още в изявлението.

Агенция Ройтерс отбелязва, че за момента не е получила отговор от страна на Израел на запитване за коментар на информацията за унищожено израелско военно оборудване.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани