Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Учени от 13 държави участваха в конгрес на военните музеи

[post-views]
Учени от 13 държави участваха в конгрес на военните музеи

Над 30 участници от 13 държави събра 31-вият Конгрес на Международната комисия за военните музеи и оръжейни колекции към ICOM – Международният комитет за музеите на ЮНЕСКО. Събитието се проведе в Централния военен клуб в София, а темата бе „Военна история и колекции в съвременното общество: перспективи, практики и ролята на държавата“. Организатор на конгреса бе Българската национална комисия по военна история, ръководена от о.з. полк. доц. Димитър Минчев.

Участие в конгреса взе Добромир Тотев – началник на политическия кабинет на министъра на отбраната, а встъпителен доклад изнесе началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев, който говори за създаването на българските военни музеи.

Чуждестранните участници в конгреса имаха възможност да посетят няколко български музея в София и Пловдив и останаха с отлични впечатления от организацията на музейното дело в България. След откриването на научния форум концерт изнесе Ансамбълът на Българската армия с участието на солистите Маргарита Хранова, Росица Кирилова и Орлин Горанов.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Пламен Димитров

Най-ново

Единична публикация

Избрани