Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Иран заяви, че САЩ „ще бъдат ударени тежко“, ако не бъде прекратен огънят в ивицата Газа

[post-views]
Иран готви ново строго законодателство за хиджаба

Иран заяви, че Съединените американски щати „ще бъдат ударени тежко“, ако Вашингтон не наложи прекратяване на огъня в ивицата Газа, предаде Ройтерс. Агенцията се позова на изявление на министъра на отбраната на Иран Мохамад Реза Ащияни, цитирано днес от иранската осведомителна агенция Тасним.

„Нашият съвет към американците е незабавно да прекратят войната в Газа и да постановят спиране на огъня, в противен случай ще бъдат ударени тежко“, заяви Ащияни.

След изненадващото нападение от страна на радикалната палестинска групировка „Хамас“ на 7 октомври, при което бяха убити 1400 души на израелска територия, Израел отвърна с настъпление към ивицата Газа и непрестанни бомбардировки, припомня Ройтерс. Според Иран, който подкрепя движението „Хамас“, САЩ имат „военно участие“ в конфликта.

Арабските страни се обявиха за спиране на огъня, докато държавният секретар Антъни Блинкън настоява от името на правителството на САЩ за „хуманитарни паузи“ в размяната на огън, защото цялостното му спиране би довело до прегрупирането на бойците на „Хамас“ и ново тяхно нападение.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани