Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руската армия се опитва да пробие при Купянск, Авдеевка и Маринка в Източна Украйна

[post-views]
Руски удари по гражданската инфраструктура в Бахмут, Запорожие, Николаев и Новотаврическое

Руската армия продължава с опитите да пробие украинските отбранителни линии в Купянското, Авдеевското и Маринското направления. Това  съобщава генералният щаб на украинската армия, цитиран от агенция Униан. В същото време руското министерство на отбраната съобщава, че в района на Кримския полуостров е отразена мащабна украинска атака с дронове.

За последните 24 часа украинските сили за отбрана са влезли в повече от 78 въоръжени сблъсъка със силите на противника, посочват от украинското командване. Руската армия продължава с опитите да обсади град Авдеевка, като  търпи големи загуби, като за последното денонощие украинските сили за отбрана са отблъснали повече от 20 атаки на противника, става ясно от сводката на  Генералния щаб на украинските въоръжени сили.

С повече от 25 въоръжени сблъсъка Маринското направление в Донецка област остава друга гореща точка на фронта, наред с Купянското направление в североизточната Харковска област.

Съобщения за активни военни действия идват и от Запорожка област.

Освен в отбрана, силите на Киев продължават с настъпателните си операции южно от град Бахмут, както и в мелитополкското направление.

Междувременно руското министерство на отбраната съобщи, че през деня е отразило атака с дронове, като са свалеини най-малко 17 машини над анексирания от Москва Кримския полуостров

По данни на местните власти отломка от свален дрон е причинила пожар в къща в село до град Севастопол.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани