Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Борел призова Израел да бъде сдържан и съобщи, че досега военната помощ на ЕС за Украйна достига 27 млрд. евро

[post-views]
ЕС обещава на Украйна над 1 млн. снаряда до края на годината

Очакваме Израел да покаже максимална сдържаност, заяви днес върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел преди началото на заседанието на Съвета на ЕС по външни работи в Брюксел.

Той отбеляза, че вчера са били положени усилия ЕС да излезе с общ призив за хуманитарни паузи в израелските удари по Газа. Успяхме да постигнем общо виждане и настояваме за незабавното осигуряване на паузи, както и да бъдат установени нови хуманитарни коридори в Газа, посочи Борел. По неговите думи днес министрите ще обсъдят възможностите за постигане на трайно решение на спора между Израел и палестинците.

Досега ЕС е осигурил за Украйна военна помощ за 27 милиарда евро, съобщи Борел. В Украйна войната продължава, Русия удари цивилен кораб по коридора в Черно море за пренос на зърно, отбеляза той. Подкрепата ни за Украйна се запазва, обобщи върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността.

Той допълни, че днес в Брюксел предстои среща и с представители на страните от Западните Балкани. Тази среща цели да покаже колко този регион е важен за нас, настояваме тези страни да следват тясно нашата външна политика, включително по отношение на санкциите, уточни Борел.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани