Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелската армия заяви, че има индикации, че „Хамас“ е държал в болница в Газа заложници, които е взел по време на атаката на 7 октомври

[post-views]
"Хизбула" изстреля около 35 ракети по Кириат Шмона в Северен Израел

Израелската армия заяви, че има индикации, че „Хамас“ е държал в болница в ивицата Газа заложници, които е взел по време на атаката на 7 октомври, предаде Франс прес.

Става дума за педиатричната болницата „Рантизи“ в град Газа. Сред индикациите, с които разполагала израелската армия, били открит от военните бебешки биберон или част от въже, завързано за стол, заяви говорителят на израелската армия Даниел Хагари и представи кадри в подкрепа на твърденията.

Говорителят добави, че сега се води разследване, но израелската армия разполагала и с разузнавателни данни, потвърждаващи подозренията й.

„Освен това ние открихме доказателства, че терористите от „Хамас“ са се върнали на 7 октомври в тази болница, след като са избили израелци в техните домове“, допълни Хагари. Сред доказателствата били мотоциклет със следи от куршум, използван от „Хамас“ по време на атаката на 7 октомври срещу израелската територия.

Израелската армия съобщи, че е разкрила и инфраструктура на „Хамас“ в подземията на болницата, а армейският говорител Хагари се появи във видео от това място. След откритите там оръжия има пояси с експлозиви, гранати, автомати AK47, взривни устройства, миномети и др, разказа Хагари.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани