Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия и Индия обсъждат производството на оръжия, с които да бъдат оборудвани самолети

[post-views]
Русия съобщи за въздушни удари край Славянск и други райони на Украйна

Руският държавен оръжеен износител, компанията „Рособоронекспорт“ обсъжда с индийски предприятия съвместно производство на оръжия,  с които могат да бъдат оборудвани самолети на индийските военновъздушни сили, предаде Ройтерс, като се позова на руската агенция РИА.

„Рособоронекспорт“ работи с индийски частни и държавни предприятия за организиране на съвместно производство на авиационни оръжия и интегрирането им в съществуващия авиационен парк в Индия“, казва генералният директор на „Рособоронекспорт“ Александър Михеев.

Засега не се съобщава  кои индийски компании ще участват в този процес, нито кога ще започне потенциалното производство.

Русия продължава да бъде най-големият доставчик на оръжие за Индия  – 45% от вноса в областта на отбраната през 2022 г., според тазгодишния доклад на Стокхолмския институт за изследване на мира

Михеев заяви, че „Рособоронекспорт“ и индийски партньори са предоставили на индийското министерство на отбраната изтребители Су-30МКИ, танкове, бронирани машини и снаряди.

Индия и Русия също така са започнали в началото на година съвместно производство на автомати „АК-203 Калашников“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани