Информационен център на Министерство на oтбраната

България посреща Унгария в европейска квалификация на Националния стадион “Васил Левски”

България посреща Унгария в европейска квалификация на Националния стадион "Васил Левски"

Отборът на България ще посрещне Унгария в европейска квалификация на 16 ноември на Националния стадион “Васил Левски”. Това обявиха от Унгарската футболна федерация и БФС. Двубоят ще се проведе пред празни трибуни без публика от 19:00 часа

“Трагикомедия – така най-добре може да се определи казусът с мача България – Унгария и неяснотата къде ще се играе срещата два дни преди датата, пишат унгарските медии за сагата около европейската квалификация между двата отбора. Вчера УЕФА уведоми унгарската федерация, че по искане на Българския футболен съюз мачът от квалификациите за Европейското първенство в четвъртък ще се проведе при закрити врата в София.

“Поведението на Българския футболен съюз е безпрецедентно, несериозно и неспортсменско. Не можете да организирате дори семейна почивка по такъв начин, камо ли международен футболен мач със сериозни залози, включващ много хора и интересуващ милиони. Българската асоциация постави в невъзможна ситуация както УЕФА, така и унгарската асоциация””, заявиха още от Унгарската федерация.

От БФС потвърдиха тази информация със следното съобщение :

“След безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион „Христо Ботев“ и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението, и последвала комуникация между всички заинтересовани страни, в т.ч. държавните власти, УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „Васил Левски“ в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата“. Двубоят първоначално бе насрочен за Националния стадион “Васил Левски”, но по-късно преместен за “Христо Ботев” в Пловдив при закрити врата с обяснението, че срещата е рискова. Впоследствие се оказа, че стадионът в Пловдив не може да приеме двубоя и спешно се търси нов вариант. Един от тях бе “Арена Арда” в Кърджали, но стадионът не отговаряше на изискванията. Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев разпореди Националният стадион „Васил Левски” спешно да бъде приведен в готовност да приеме европейската квалификация и заяви, че ще се търси отговорност защо мачът ще се играе без публика.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top