Информационен център на Министерство на oтбраната

Британското разузнаване: Руските войски напредват в битката за Авдеевка

Британското разузнаване: Руските войски напредват в битката за Авдеевка

Руските войски в последно време са напреднали в битката за източния украински град Авдеевка, съобщи британското министерство на отбраната във всекидневната си разузнавателна сводка, публикувана в социалната платформа “Екс”, цитирана от ДПА.

“Най-вероятно руските сили са напреднали до подстъпите на контролирания от Украйна коксохимически завод в Авдеевка”, се казва в сводката. Обширният промишлен комплекс, в който се произвеждат коксови въглища и разнородни химикали, е ключова стратегическа позиция в северната част на града, откъдето минава важен главен път.

Ако руските войски успеят да превземат завода, това ще затрудни доставките за украинската армия, сочи британското военно разузнаване. “От друга страна промишленото съоръжение осигурява на Украйна отбранително предимство на местна почва и е възможно Русия да претърпи значителни загуби на военнослужещи, ако опита да предприеме нападение срещу завода” е мнението на британското министерство на отбраната.

То публикува ежедневна сводка от началото на руската инвазия в Украйна през февруари миналата година. Москва съответно обвинява Лондон във водене на кампания за дезинформация относно бойните действия, посочва ДПА.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top