Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелската армия разположи булдозери в болница „Аш Шифа“, съобщи здравното министерство на „Хамас“

[post-views]
Израел нанесе удари в Ивицата Газа

Здравното министерство в управляваната от палестинското ислямистко движение „Хамас“ ивица Газа съобщи днес, че израелската армия е разположила булдозери в болница „Ал Шифа“, за която подозира, че се използва като военен обект от „Хамас“, предаде Франс прес.

„Израелски булдозери разрушиха части от южния вход“ на болницата, съобщи министерството в кратко изявление. Потърсени за коментар от АФП, израелските военни заявиха, че в момента се извършва операция на територията на болницата.

„Осъществяваме насочена операция в болница „Аш Шифа“. Продължаваме да напредваме“, заяви в канала на израелската армия в „Телеграм“ генерал-майор Ярон Финкелман, който отговаря за операциите в ивицата Газа.

Вчера армията предприе операция в основната болница в Газа, предизвиквайки международно безпокойство и критики, след което изтегли войниците и танковете си. По данни на ООН в този болничен комплекс се намират около 2300 души, включително пациенти, медици и разселени хора.

Нарушавайки мълчанието си за първи път от началото на войната между Израел и „Хамас“, Съветът за сигурност на ООН призова вчера за „хуманитарни паузи и коридори“ в ивицата Газа.

Израелската армия обвинява палестинското движение „Хамас“, че използва болница „Аш Шифа“ като военна база.

Сътрудник на АФП е видял израелската армия да се предислоцира около болницата в късния следобед вчера.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани